This is a free Purot.net wiki
  • View:

Ideointia

Ideointia

Tälle sivulle voidaan kirjoittaa ideoita sosiaalisen median käytöstä aikuiskoulutuksessa ja organisaatioiden viestinnässä.

Jos sinulla ei ole tunnuksia Studio-koulutuksen wikiimme, mutta haluaisit tuoda meille ideoita, vinkkejä ja linkkejä, kirjoita Purot-wikin viestilaatikkoon "Keskustele & ideoi".

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@anonyymi
Facebook on erinomainen esim. kansainvälisen yhteisöllisen oppimis-kehittämisprojektin kokavassa viestinnässä (projektisuunnitelmat tietty tehdään ao. työkaluilla). Opiskelijoilla on jo facebook-tilit, joten ryhmän saa helposti kasaan eikä kenenkään yliopiston byrokratia haittaa vapaata viestintää. On hienoa voidan jakaa monimediaoista materiaalia. Facebookiin voi sitten linkittää projektissa tarvottavia muita nettityökaluja.
anonymous   (03.11.2011 12:33)
  Reply

Lähtekää liikkeelle osallistujien intohimoista ei kurssin osaamistavoitteista tai oppisisällön tarjoavan instituution traditioista -näin meillä on aina opetettu. Teoriaan jokainen voi tutustua itsekseen, kootkaa lukupaketti ja sille keskustelualue-teillä on varmaankin jokin oppimisympäristö käytössänne. Keskustelkaa teorian ja käytännön suhteesta, voiko liiallinen opetuksen laadun ja erilaisten oppijoiden tukemisen ym. akateemisen kehittämisen tuhannet tarpeet musertaa ja viedä uskon omaan toimijuuteen kouluttajana sosiaalisessa mediassa? Tuntuisi hyvältä saada teoriaa "on demand" eli liitettynä käytännön kehittämisaiheeseen.
Mitä osallistujat harrastavat tai heidän lapsensa harrastavat, missä osallistujat asuvat, kunnat, kaupunginoasat... Alkakaa osallistua valmiiden sosiaalisten yhteisöjen toimintaan, jotta sos.median toimintamallit mahdollisuudet ja vahvuudet tulevat tutuiksi "hands-on". Tulkaa kaikki SOMETUUN, laittakaa sinne kurssitehtävänä kysymyksiä ja osallistukaa keskusteluihin. Ottakaa LinkedIn-status ja avatkaa sinne keskusteluja. Jokainen voisi hakea viisi mieleistään verkkoyhteisöä, esitelä ne ja liittyä yhteen / joihinkin. Osallistukaa kuntien ja kansalaisjärjestöjen, kaupunginosayhdistysten keskusteluihin. Mitä niistä voi opia ja miten. Kommentoikaa kansanedustajien blogeja, osallistukaa ja toimikaa. Älkää luennoiko vaan tehkää. Yhdessä uskalletaan. Tehkää ryhmälle blogi, ottakaa ryhmävalokuvat ja jokainen kirjoittaa sivulle oman opetussloganin. Pitäkää blogia koko kurssin ajan osana oppimistehtävää. Keskustelkaa blogi-kokemuksesta.
Pyytäkää kurssilaisia tuomaan kommentoijiksi omista verkostoista ihmisiä ja näette, miten syntyy asiantuntijaverkosto. Jokainen esittelee harrastukseensa tai mielenkiintoonsa liittyvän yhteisön, jonka tuntee tai etsii nyt oppimistehtävänä. jne. jne. hands on with minds on. Hommatkaa kurssin käyttöön myös kameroita, still-ja videokameroita, laittakaa verkkoon monimediaista materiaalia.


Tarja Toikka
puhelin 0407723405
anonymous   (03.11.2011 12:28)
  Reply

Anonyymi taitaa toimia taas..
anonymous   (15.10.2011 22:36)
  Reply

@anonyymi ei toimi enää
anonymous   (11.10.2011 12:00)
  Reply

@anonyymi ei toimi enää
anonymous   (11.10.2011 12:00)
  Reply

Tällaisen setin vein Slideshareen
http://www.slideshare.net/samitapani/...

Sami
anonymous   (11.10.2011 11:28)
  Reply

1. aikuiskoulutuksessa facebookin käyttö? miksi on niin vaikeaa erottaa viihde / vapaa-ajan käyttö, ja nimenomaan koulutuskäyttö? olenko ainoa, joka ihmettelee, miten facebookin opetuskäyttö saataisiin ammattimaisemmaksi? Nyt tuntuu siltä, että väline vie, ja pelkkä facbookin näkymä saa hengen salpautumaan ja äkkiä on pakko päästä siihen sättäilymaailmaan mukaan...
2. Onko kukaan oikeasti tutkinut, ketä saavutetaan facebook-viestinnällä? Onko suuri bluffi luulla, että facebookissa on "kaikki"? Varsinkin aikuiskoulutuksessa on sosiaalisen median käyttäjäkunta vieläkin hyvin rajoitettua, vaikka jotkut käynnit saattavat innostaa facebook-faneja. Ihan sama, jos perustaisit kansanliikkeen ja menisit kahvilapöytään istumaan ja merkitsisit kaikki ohikulkijat kannattajiksi... vai?
3. Mitä tulee facebookin jälkeen? Tunnetusti me ollaan koulutuksessa aina jäljessä trendeistä. FB alkaa olla laskeva trendi jo nyt saati sitten kun joskus saadaan koko aikuiskoulutusväki innostettua siihen mukaan.
anonymous   (10.10.2011 10:34)
  Reply